HyPy

Liikennekasvatus

Hyvinkään Pyöräilijöiden liikennekasvatuspäivä 2.luokkalaisille

Hyvinkään Pyöräilijät aloitti keväällä 2009 Hyvinkäällä liikennekasvatus projektin kaikille Hyvinkään 2.luokkalaisille. Projektin tarkoitus on tarjota pyöräilyn liikenteessä liikkumisen perusopetusta ennen 3.luokalle menemistä, jolloin pyörällä saa kulkea kouluun. Vuosittain jatkamme projektia saamiemme tukirahojen mukaan.

Opetamme huhti-toukokuun aikana n.600 2.luokkalaiselle ja pienissä kouluissa lisäksi n.100 nuorelle kevään ja pyöräilykelien alkaessa kypärän käytön tärkeyttä, pyörän käsittelyä tekniikkaradalla ja erilaisilla alustoilla ja tilanteissa. Lisäksi opetamme liikenteessä liikkumisen perustilannetta, eli muista aina olla tarkkana. Vaikka itse näet toisen, oli kyseessä moottoriajoneuvo, pyöräilijä tai jalankulki, toinen ei pakosti näe sinua. Vaarallisimpia vuodenaikoja on kevät ja syksy kun aurinko paistaa matalalta häikäisten ja heikentäen näkökykyä tai vaikka jalankulkijalle tai pyöräilijälle palaa suojatien ylittämiseksi vihreä, niin aina kattaa tarkistaa mitä esim. ajoneuvot tekee. Näkeekö valoja, pystyykö pysähtymään vaikka liukkauden takia.

Kyseisenä koulupäivänä toivomme koululaisella olevan mukana oma kypärä ja pyörä. Huomioitavaa on että lasten kypärät ovat usein liian pieniä tai rikkinäisiä.

Mikseivät vanhemmat näe kypärän tärkeyttä??
Halpa henkivakuutus??