HyPy

Nuorten Kilpailu

LISÄTIETOA NUORTEN KILPAILUISTA

 

Tässä kerättynä lisätietoa junioreille kilpailutoiminnasta pyöräilyssä
Pyrimme innostamaana uusia junioreita mukaan kilpailutoimintaan. Maastopyöräilyssä erilaisia kilpailuja on paljon tarjolla ja yleensä vielä lähiseudulla. Kilpailuihin voi osallistua jo 9 vuotiaasta alkaen. Kilpailuissa ajaminen on samalla erinomaista harjoitusta nopeuskestävyyden kehittämiseen, koska normaalit harjoituksemme tapahtuvat lähinnä peruskestävyyden alueella.

 

Päätapahtumat joihin pyrimme osallistumaan ovat:
– SPUn alainen MTB XCO Cup, jossa 6-8 osakilpailua (mm. Lieto, Korso, Hyvinkää yleensä vakiona, lisäksi etelä, keski- ja pohjois-Suomessa yleensä kilpailu), vaatii juniorilisenssin (~15€)
– SM kilpailu pidetään XCO Cupin yhteydessä, 2017 Valkeakoski
– Bianchi-cup jota ajetaan Uudellamaalla tiistai-iltaisin, maastokisoja 1-2 kertaa kuussa
– Lisäksi maantietapahtumiin ovat uudet juniorit tervetulleita, kesällä useita kisoja lähiseudulla, mm. 4 lähdön ajo Porvoo-Korso-Keimola kesäkuussa, samoin Bianchi Cup pyörii tiistaisin joissa helppo tutustua maantiellä kilpaa ajamiseen
Lisätietoja Kilpailuvastaava Janne Huhtalalta tai juniori@hypy.fi

 

Mitä tarvitaan jotta pääsee kilpailuihin
Etelä-Suomen alueen paikalliseen Bianchi Cupiin osallistuminen ei vaadi lisenssiä, mutta muuten lisenssi suositellaan hankittavaksi Bianchi-cup on hyvä tapa aloittaa niin maasto- kuin maantiepyöräilykilpaileminen. Nuorten ryhmissä 2-10 osallistujaa per ikäluokka yleensä
Lisenssi maksaa n 15€, ohjeet SPU sivuilta

Kilpailuissa pitäisi aina käyttää seuran asua, mikäli ei ole ehtinyt hankkia ei se kuitenkaan ole este.
Pakkaa varusteet hyvissä ajoin, jotta kaikki tarvittava on mukana (sään mukainen varustus + juomat + välipala jne.).
Ennen kilpailua on tärkeä muistaa syödä sopivasti hyvissä ajoin ja varaa tarvittaessa evästä ja/tai patukoita/geelejä jos kisamatka pidempi.
Tule hyvissä ajoin kilpailupaikalle, jotta kilpailupaikka ja kilpailujärjestelyt tulevat tutuiksi ja valmistautuminen kilpailuun onnistuu ilman kiirettä. Muista lämmitellä riittävästi ennen kilpailua, yleensä onnistuu samalla kun tutustuu rataan.

 

Maastopyöräkilpailun varustus
Samat varusteet kuin seuran yhteislenkillä riittää.

 

Maantiepyöräkilpailun varustus
Nuorilla junioreilla on maantiepyörässä rajoitetut välitykset ikäryhmittäin. Näin siksi että opitaan oikea pyöritystekniikka ja ryhmässä ajo sujuu tasaisemmin. Ohjeet löytyvät täältä. Pyörän modifionnin voi tehdä itse vaihtamalla rataspakkaa ja mahdollisesti eturatasta. M14 sarjaan asti muutoksen voi tehdä rajoittamalla vaihteensiirtoakin, siitä ylöspäin pitää olla kiinteä. Tai jos et halua itse tehdä ota yhteyttä paikalliseen pyöräliikkeeseen.